Visdomstenner

Der er ofte problemer med visdomstenner – både frembrutte visdomstenner og de som sitter fast i kjeven og som ikke kommer ordentlig frem. Visdomstenner som kun er delvis frembrutte og mer eller mindre dekket av tannkjøtt, kan gjøre det vanskelig å holde området rent. Kan man ikke holde det rent, øker risikoen både for hull i visdomstannen eller nabotannen. Det er også risiko for tannkjøttbetennelse rundt visdomstannen, noe som kan være svært smertefullt. Generelt kan man si at det er fornuftig å fjerne en visdomstann under følgende omstendigheter:

  • Hull i visdomstannen eller hull i nabotannen
  • Tannkjøttbetennelse rundt visdomstannen
  • Cystedannelse rundt en ikke-frembrutt visdomstann
  • Noen bittforhold
  • Skade på nabotannen
Grünerløkka Tannhelsesenter resepsjon

Individuell vurdering

I alle tilfeller vil det være nødvendig med en individuell vurdering. Selv hos den samme pasienten kan to visdomstenner kreve forskjellig behandling.

Fjerning av ikke- eller delvis frembrutte visdomstenner gjøres ofte med et lite kirurgisk inngrep. Du vil da få lokalbedøvelse slik at visdomstannen blir fjernet helt smertefritt. Hvis tannen er helt frembrutt, kan man av og til fjerne tannen kun ved tanntrekking.

Hvis det er behov for et Kirurgisk inngrep, har vi her på klinikken en oralkirurg, Ulf Jonsson, som utfører all kirurgisk behandling.